Jegyesfotózás árak
A jegyesfotózás árai jelentősen változhatnak a fotós tapasztalatától, hírnevétől, a képek számától és minőségétől, valamint a helyszíntől és a kiegészítő szolgáltatásoktól függően. A jegyesfotózás árak nagyban eltérhetnek régióból és országból függően is.
Nálam a jegyesfotózás mindig az esküvői fotós csomag része, tehát ha valaki esküvői fotóst keres, az egyúttal jegyesfotósát is megtalálta. Az esküvői fotózás óradíja 25.000 Ft körül van. Vegyünk egy példát: a jegyespár az esküvőjét egy szombati napra tervezi 14-24 óráig, azaz 10 órás rendelkezésre állással tervezve 10x25.000=250.000 Ft. Ebben a bruttó díjban benne foglaltatik egy esküvőt (ideális esetben) hónapokkal megelőző jegyesfotózás max. 2 órás időtartamban.
Amennyiben a Balaton környéke az esküvő helyszíne, akkor a kiszállási költség, azaz a jegyesfotózás és esküvő fotózáshoz tartozó útiköltség közös megegyezéssel akár 0 Ft is lehet. Amennyiben díjat számolok fel, attól sem kell megijedni, mert egy szerény és fair összegről beszélünk, ami - mondjuk ki: nem a lehúzásról, hanem - az utazási költségeim arányos és méltányos kompenzálásáról szól.
Amennyiben csak jegyesfotózásra szeretnétek felkérni, a díjazásnál érvényesül a minimum 3 órás időtartamnak megfelelő ár, azaz 75.000 Ft. A fotózás ebben az esetben is maximum 2 órát vesz igénybe. 2 órát meghaladó fotózás esetén kérjetek egyedi árat. Utazási költségtérítés a jegyesfotózásnál is megyegyezés része lehet a helyszíntől függően.
Minden egyéb esetben ingyenes a jegyesfotózás, mert az esküvői fotózás részét képezi, nálam ez ajándék már több, mint egy évtizede. Az esküvő előtti fotózás amúgy is egyik kedvencem a páros fotózások között, hiszen sok esetben ez az első olyan alkalom, amely során egy nemes feladatra jövünk össze és lazán, de célorientáltan készítjük a varázslatos fotókat a leendő házaspárról. A helyszín, a stílus, a koncepció, a lebonyolítás teljesen egyedi karaktert kölcsönözhet a fényképezéshez és az elkészült fotók mindig megörvendeztetik a kedves párt, csakúgy, mint engem.

Esküvő előtti jegyesfotózás Veszprémben a csodálatos Betekints völgy parkjában

Itt olvashattok egy általános áttekintést a jegyesfotózás árakról:​​​​​​​
Alapcsomag: A legtöbb fotós alapcsomagot kínál, amely általában tartalmazza egy meghatározott számú kép elkészítését, azoknak a digitális fájljait, valamint egy adott időtartamú fotózási időt. Az alapcsomag ára Nyugat-Európában lehet pár száz dollártól több ezer dollárig terjedő.
Extra képek: Ha több képet szeretnétek elkészíttetni, mint amit az alapcsomag tartalmaz, vagy speciális igényeitek vannak, például különleges helyszínek vagy átalakítások, akkor az extra képekért további díjat kell fizetni.
Kiegészítők: Egyes fotósok extra szolgáltatásokat is kínálhatnak, például retusálást vagy fotóalbumok készítését. Ezek a kiegészítők is növelhetik az összköltséget.
Helyszín: A fotózási helyszín is befolyásolhatja az árat. Például egy kültéri helyszín, amely több utazást és időt igényel, lehet drágább, mint egy egyszerű stúdiófotózás.
Tapasztalat és hírnév: Tapasztalt és elismert fotósok általában magasabb árakat számíthatnak fel, mint a kezdők vagy a kevésbé ismertek.
Fizetési módok: A fotósok eltérő fizetési módokat alkalmazhatnak. Néhány kérhet előleget, mielőtt elkezdenék a munkát, és a fennmaradó összeget az elkészült képek átvételekor. Mások óradíjas díjat is kérhetnek.
Csomagok és promóciók: Néhány fotós különleges csomagokat vagy promóciókat kínálhat az eljegyzési szezonban vagy más időszakokban, amelyek kedvezményes árakat vagy extra szolgáltatásokat tartalmazhatnak.
Mielőtt elköteleznétek magatokat egy fotós mellett, fontos, hogy tisztában legyetek a költségekkel és a kínált szolgáltatásokkal. Beszéljetek a fotóssal, hogy megértsétek az árajánlatot, és hogy kialakítsátok az igényeiteknek megfelelő fotózási tervet. Ne feledjétek, hogy a jó minőségű jegyesfotózás befektetés az emlékeitekbe, és érdemes lehet egy megbízható és tehetséges fotóst választani, aki megfelel az igényeiteknek és a költségvetéseteknek is.
A fenti viszonyok tehát a fotós piacot jellemzik: jómagam a jegyesfotózásért nem kérek külön pénzt, ugyanis minden esetben az esküvői fotózás csomag része.