Lakásfotózás marketing célzattal
Budapest belvárosában jártam, ahol egy hangulatos lakás tulajdonosának volt szüksége új képanyagra az újbóli bérbeadáshoz. Új kiegészítők kerültek az apartmanba, melyek megváltoztatták a külcsínyt, viszont éppen ezért új lakásfotók készítésével kellett frissíteni az Airbnb oldalon lévő vizuális elemeket.​​​​​​​
Felkaptam a jó öreg Manfrotto állványomat és a megbízható tükör nélküli cserélhető objektíves digitális kamerámat, a Sony alpha 7 IV MILC vázamat. A lakásfotókhoz, csakúgy, mint az ételfotókhoz, egy megbízható állványra is szükség van. Itt viszont nem azért, hogy a derítőlapot szabadon tudjam állítgatni 10 másodperces expozíció önkioldás miatt, hanem a HDR fotózás követeli meg az állvány használatát. Ennek az az oka, hogy a beltérben az árnyékos részeket is meg szeretnénk mutatni, a világos részeket pedig nem szabad kiégetni. Miért? Hiszen az ingatlan fotózás nem egy öncélú művészfotózás, hanem a fényképek kimondottan információgazdag szándékkal, színhűen, hitelesen, és az eladást serkentő módon kell, hogy kinézzenek.
A fotózás során ügyeltem arra, hogy az összes helységet és szobát lefotózzam minden olyan, és annyi féle szögből, ahonnan az összes bútor és szoba leágazás, folyosó és ajtó látszik. További érdekesség, hogy a szobákat nyitott és csukott ajtókkal is lefotóztam, hiszen itt releváns, hogy az bérbevevő a helységekben milyen látványt kap a különböző ajtók nyitott és zárt állapotában.​​​​​​​
Nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy a fotó kedvéért a nem díszeket képező tárgyakat, pl. szemetes, teregetőállvány, porszívó, létra érdemes mindig abba a szobába tenni, ahol éppen nem fényképezünk. Nem hazudunk ezzel? Nem, mert a turisztikai foglalási oldalakon (booking.com, airbnb) mindig fel vannak sorolva ezek az eszközök, mint az ingatlan részei, csakúgy, mint az egyéb információk, pl. parkolás, WIFI, stb.
Az ingatlan fotózást rövid utómunka határidővel vállalom, a fényképezéstől számított 48 órán belül átküldöm az elkészült képanyagot Google Drive linkeken kis (a webes felületekhez optimalizált, de kiváló felbontásban, melynél a hosszabbik oldal 2000 képpont) és eredeti maximális méretben.
További kérdés vagy árajánlatkérés esetén keressenek bnizalommal e-mail-en a szudypeter@gmail.com címen vagy a lenti űrlap segítségével.
Submit
Thank you!