Ragyogó esküvői helyszínt választott a pár
Amikor a Veszprémi Vár panorámával is megáldott Hotel História Malomkert mellett tették le a voksukat. Amúgy is az elegancia és nagyvonalúság jellemezte az eseménysorozatot, melyet örömmel ágyaztunk meg olyan esküvő előtti fotózási alkalmakkal, pl. jegyesfotózás a Budai Várban, Veszprémben és a Balatonnál (Tihany, Sajkod).

Veszprémi esküvő fotózás helyszíne a Hotel História Malomkert

Fotósidő volt, sok fény és meleg. Az esküvő helyszíne pedig nyáriasan virágos, és maga a komplexum is elég új, szóval üdeség sugárzott az érkezők felé. Jól bejártam az épületet, közben néhány fotót lőttem a megterített asztalokról a művészi díszkivilágításban, ami elég pazarra sikeredett. Az esküvői autó egy szolídan feldíszített méregzöld Jaguar volt, ami megint csak emelte az esemény fényét, ezzel közlekedtünk a polgári, templomi szertartás és a lakodalom helyszíne között.
A pár kérésére a készülődésnél is ott voltam és fotografáltam. Ezek a meghitt pillanatok általában azokat az izgalmas pillanatokat ábrázolják, amikor a menyasszony és a vőlegény öltözködik, előkészül testben és lélekben a házasságkötésre. Tetszés szerint készíthetők ilyenkor csendéletek a ruhákról, kiegészítőkről, no és a frigy szimbolikáját kifejező szebbnél szebb jegygyűrűkről is.

Az esküvői fotózás fontos momentuma a készülődés, öltözködés, kiegészítők, gyűrűk

Megérkeztünk a veszprémi házasságkötő terem elé a Jaguárral. Az első kattintás az illedelmes kiszállást mutatja be, de az elsőtől az utolsó pillanatig megörökítettem az polgári esküvői szertartás minden fontos eseményét, pl. gyűrűhúzás, aláírás, koccintás, szülők köszöntése. De a vendégek közül sem maradhat le senki a fotókról, és persze itt is érdemes egy csoportképet készíteni.

Esküvő fotózás a veszprémi polgári házasságkötés ceremónián

És következett a templomi esküvő fotózása, mely során a vidám és megható hangulatok váltogatták egymást. Igazán jó érzés volt itt is fotózni Isten szent színe előtt és a virágokkal feldíszített épület kívül és belül is méltó helyett adott az egyházi esküvőhöz.

Templomi esküvő fotózása

A lakodalom helyszínére bulizni vágyóan, jóértelemben megkönnyebbülten, no és persze éhesen és szomjasan érkeztünk vissza. Fergeteges hangulat bontakozott ki a teraszon, ahol a vendégfogadás és italozás hamarjában kezdetét vette. Egy esküvői fotózáson minden pillanatot érdemes megörökíteni, hiszen rengeteget mesélnek az arckifejezések. Így tettem én is, kihasználva azokat a nem megrendezett jeleneteket, amelyek fotózása a kötött események szigorú egymásutánja után igazi felüdülés és pezsgő szakmai élvezet. 

Veszprémben a lakodalom megörökítésével folytatódott és fejeződött be az esküvői fotózás

Ami ez után következett, annak azért adott egy sorvezetőt a ceremónia mester, vele érdemes és kell is egy esküvői fotósnak kooperálni. Volt vacsora, tánc, játékok, ajándékozás, tombola és mindenféle meglepetés.

Vidám lakodalom Veszprémben, melyen minden fontos történést lefotóztam

Önfeledt esküvő fotók készültek a veszprémi lakodalom során a Malomkertben

Az esküvői ajándékozás meglepő pillanataira vadásztam a Malomkertben tartott lagzi során

Életreszóló élmény volt ez a lakodalom, de ami ez után következett, arra én sem voltam felkészülve, pedig már félszáz esküvői fotózáson vagyok túl. Aznap volt a születésnapom és a pár készült nekem egy aranyos kis köszöntéssel a következő szavakkal: "Van itt velünk valaki, aki ma végig dolgozik a születésnapján, köszöntsük hát Pétert a fotóst!" Kaptam éneklést és tortát is, micsoda nap! Parádé!
Megható pillanat volt és hirtelen eszembe jutott, hogy amikor anno januárban csörgött a telefonom és a felkértek és a dátumot (augusztus 27.) is tisztáztuk, valamiért habozás nélkül igent mondtam. Szerencsére a pár is habozás nélkül igent mondott egymásnak mind a polgári, mind a templomi szertartás alatt! Köszönöm a megtisztelő bizalmat és az örökreszóló élményt!

Egy rögtönzött születésnapi mulatság fotózása a veszprémi Malomkertben az esküvő alatt

​​​​​​​Ha ti is pont Veszprémben vagy bárhol az országban szervezitek a nagy napotokat és nincs még fotósotok, vagy netán esküvőtől függetlenül szeretnétek jegyesfotózást vagy egy lazább páros fotózást; akkor keressetek bizalommal szudypeter@gmail.com címen, de az alábbi űrlap kitöltésével is könnyen felvehetitek velem a kapcsolatot! Találkozzunk mihamarabb, az első kávét én állom!
Submit
Thank you!