Esküvői rendezvény a Balaton felvidéki Nemesvitán
Egy lovarda és köré épített rendezvényközpont adott helyet az esküvő teljes lebonyolításának. Kora délután érkeztem, hogy a menyasszony, a vőlegény és a vendégek készülődését is meg tudjam örökíteni. Amint megérkeztem, csodás környezet fogadott, szó szerint álom esküvő helyszín. Szebbet sem egy esküvői fotós, sem a násznép nem kívánhat.​​​​​​​
A Balaton északi partján található a festői Káli-medence. Ennek keleti csücskén fekszik az aprócska Nemesvita. A település mellett terül el a fejedelmi Matild Country Hotel.
Az izgatott vőlegényt édesapja segítette öltözni és jótanácsokkal ellátni, eközben nemcsak őket; hanem a szépen bekészített ruhákat és kiegészítőket is lencsevégre kaptam, mint esküvői csendélet. Ezekben a felvételekben mindig nagy kedvemet lelem, mert a művészi önkifejezés egy ragyogó formája, hogy a nem beszélő, de szépséges, kifejezetten e napra hozott tárgyakat (esküvői ruha, cipő, ékszer, kiegészítő, stb.) hogyan képezi le az ember fénykép formátumra.​​​​​​​
A menyasszony sokkal felszabadultabb volt a készülődés közben, ebben a kutyus is és a vidám fodrász és sminkes is segített. Ugye mondanom sem kell, hogy tobzódtam a fotográfiai témákban? Az Uszkár a Tihanyban elkövetett jegyesfotozásban is oroszlánrészt vállalt; én mindig örülök, ha jön a pár kutyája is, hiszen akkor még spontánabb az egész esküvő előtti első közös fotós találkozó. ​​​​​​​
Következett a kreatív szabadtéri esküvői fotózás. A közeli szőlőültetvényeket és a Káli-medence poszterszerűen elterülő tanúhegyeit választottuk háttérnek. Készítettünk néhány totál felszabadult fényképet és mentünk is vissza az esküvő eredeti helyszínére, amely eleve bővelkedett számtalan fotózáshoz is kiváló kültéri látnivalóval. Gondolok itt istállószerű félig fedett kerti építményekre, hatalmas egybefüggő, fákkal tarkított füves rétre, kis tóra vagy a lovarda létesítményeire.
Maga az esküvő szeptemberben, a jegyesfotózás pedig még áprilisban volt. Mindkét alkalom, tehát az esküvői szezon tavaszi és őszi része jó választásnak bizonyult, nembeszélve a Balaton-felvidék, pláne a Káli medence mással össze nem hasonlítható atmoszférájáról. Igen, minden ízében egy hamisítatlan vidéki, falusi esküvő és lakodalom volt ez a nap.
Esküvő fotózssal kapcsolatos gyakran feltett kérdések (GYIK) és még rengeteg hasznos esküvői fotózással kapcsolatos információ elhangzik itt.
Amennyiben megtetszett a munkám, írjatok e-mail-t a szudypeter@gmail.com címre, de az alábbi űrlap segítségével is kapcsolatba kerülhetünk. Keressetek bizalommal!
Submit
Thank you!