Gyalogszerrel tettük meg a budai távokat az esküvő fotózásakor
De csak miután az aranyos kis Rózsadombi Templomban egybekelt a menyasszony és a vőlegény. Nem akármilyen hangulatot varázsoltak az amúgy is stílusos templomba azzal, hogy a menyasszony (aki maga is e zenekar tagja) által leszervezett élő koncert egyszer csak kezdetét vette. Elegancia és bohém lazaság kultúrált egyvelege volt ez, nekem, mint esküvői fotósnak meg egy igazi csemege!

A Budán található Rózsadombi templom esküvői bevonulás pillanatai

A templomi esküvői ceremónia képkockái a házasságkötés ikonikus pillanatai közé tartoznak

A vonósnégyes zenekar és a koszorúslányok is résztvettek a csoportképeken a templomi esküvőt követően

A templom előtt egy kiadós fotózkodás vette kezdetét, mielőtt (csak a friss házaspárral és segítőjével) gyalogszerrel elindultunk a Millenáris parkba. Az esküvő végállomása a közeli Barabás villa volt, de amíg odaértünk, egy fantasztikus, kreatív és rögtönzött esküvői fotózás vette kezdetét. Nagyon kedvelem, amikor a jegyespárt vagy házaspárt be lehet csábítani egy akár városi tömegbe, például egy zsúfolt szombaton nyár idején. Ez nem illik mindenkihez, érdemes és kell is figyelni a fényképezésre felkérő pár verbális és metakommunikációs jelzéseire. Elég egy jól időzített kérdés: Mit szólnátok egy kis...?? Ha felcsillan a szemük, akkor vágjunk bele! Ha bizonytalankodnak, akkor érdemes rábeszélni és tenni egy próbát, ha elzárkóznak, akkor pedig gyorsan továbbállni. Hajrá!

Önfeledt kreatív esküvői fotós pillanatok a budapesti Millenáris parkban

A Millenáris parkból a Városmajor felé vettünk az irányt, de az oda vezető út hozta a legfrappánsabb utcai esküvői (ellesett vagy másnéven) paparazzi fotókat. Nagyon szeretem azt az interakciót megörökíteni, amikor az utca embere egyszer csak egy esküvői fotózáson vagy egy jegyesfotózáson találja magát. Ilyenkor mindenki mosolyog, valaki sok boldogságot kíván. A mosoly mosolyt generál, a jókívánságok pedig örömet okoznak a házasulandóknak, az esküvői fotós pedig csak tobzódik ezekben a világ legspontánabb és legfotogénebb pillanataiban. Katt katt katt!

Úton a Millenárisból a Városmajor parkba - személyes kedveceim ezek az ellesett esküvői kreatív képek

Megérkeztünk a zegzugos Városmajor parkba, megannyi találka és szerelmes séta színhelyére. Most teljes harci díszben és már férj és feleségként invitáltam be a nemrég még egyetemista szerelmespárt ebbe a virágos és sportos közparkba. Ökörködés és szenvedélyes pillanatok váltották egymást, egy pillanatig sem fordítottam el a fejem és a jóöreg Nikon DSLR gépemet. A legtöbb pillanat lenyomatáért a következő kombó tehető felelőssé: Nikon D610, Nikkor 85mm 1.8G, Nikkor 50mm 1.4G.

A Budai oldal gyöngyszeme a Városmajor park, mely esküvői kreatív fotózásra is felettébb alkalmas

Mire betippentünk a Barabás villába, senki sem volt szomjas és ahogy meglátták a párt, azonnal hangos ujjongás vette kezdetét. Néhány újabb vidám esküvői csoportkép és irány a lakodalom! Engem egyből magával ragadott a helyszín mediterrán jellege a fenséges szökőkúttal, pazar kertjével és türkiz spalettáival.

A Városmajor mellett díszelgő Barabás villa fejedelmi hangulatot kölcsönöz az esküvői fotóknak

Házibulikat megszégyenítő hangulat örvendeztette a lakodalmon résztvevő vendégeket a Barabás villában

Vacsorára, táncra, tortavágásra fel! De voltak itt megható beszédek, diavetítések, baráti koccintások, kifejezetten házibulis hangulat kerekedett.

Esküvői tortavágás és összeszokott, főként húszasokból összeverbuvált vendégsereg pillanatai

A hagyományos menyasszonytánc és mindenféle spontán kialakuló hangulat jól megfér egy esküvői fénykép portfólión

Az esküvői fotózások során a vacsorák kivételével mindig talpon vagyok, ezért nap végére jól esik elégedetten letenni a lantot. A Barabás villában lezajlott esküvői mulatság részemre úgy hajnali 1 körül érte el a végpontját, azonban az egyik kedves koszorúslány egy hátmasszázzsal ajándékozott meg és a menyasszonnyal is készült egy közös fotó. Szóval mivel kedvesen marasztaltak, maradtam még egy kicsit munkán kívül. Micsoda boldog nap volt ez mindannyiunknak! Többek közt ezektől a felejthetetlen pillanatoktól imádom ezt az esküvői fotós szakmát.

Az esküvők díszes csendéleteit és fényben úszó hangulatát kötelező lefotózni - variációk asztaldíszekkel és fáradt esküvői fotóssal

Büszkén pózolok a menyasszonnyal az esküvő végén a Barabás villában

​​​​​​​Ha Budapesten vagy bárhol máshol szervezitek a nagy napotokat és még nincs esküvői fotósotok, vagy jegyesfotózásra vagy egy páros fotózásra vágytok; akkor keressetek bizalommal szudypeter@gmail.com címen, de az alábbi űrlap kitöltésével is könnyen felvehetitek velem a kapcsolatot! Találkozzunk mihamarabb, az első kávét én állom!
Submit
Thank you!