Ragyogó esküvői helyszínt választott a pár
Amikor a Veszprémi Vár panorámával is megáldott Hotel História Malomkert mellett tették le a voksukat. Amúgy is az elegancia és nagyvonalúság jellemezte az eseménysorozatot, melyet örömmel ágyaztunk meg olyan esküvő előtti fotózási alkalmakkal, pl. jegyesfotózás a Budai Várban, Veszprémben és a Balatonnál (Tihany, Sajkod).
Fotósidő volt, sok fény és meleg. Az esküvő helyszíne pedig nyáriasan virágos, és maga a komplexum is elég új, szóval üdeség sugárzott az érkezők felé. Jól bejártam az épületet, közben néhány fotót lőttem a megterített asztalokról a művészi díszkivilágításban, ami elég pazarra sikeredett. Az esküvői autó egy szolídan feldíszített méregzöld Jaguar volt, ami megint csak emelte az esemény fényét, ezzel közlekedtünk a polgári, templomi szertartás és a lakodalom helyszíne között.
A pár kérésére a készülődésnél is ott voltam és fotografáltam. Ezek a meghitt pillanatok általában azokat az izgalmas pillanatokat ábrázolják, amikor a menyasszony és a vőlegény öltözködik, előkészül testben és lélekben a házasságkötésre. Tetszés szerint készíthetők ilyenkor csendéletek a ruhákról, kiegészítőkről, no és a frigy szimbolikáját kifejező szebbnél szebb jegygyűrűkről is.
Megérkeztünk a veszprémi házasságkötő terem elé a Jaguárral. Az első kattintás az illedelmes kiszállást mutatja be, de az elsőtől az utolsó pillanatig megörökítettem az polgári esküvői szertartás minden fontos eseményét, pl. gyűrűhúzás, aláírás, koccintás, szülők köszöntése. De a vendégek közül sem maradhat le senki a fotókról, és persze itt is érdemes egy csoportképet készíteni.
És következett a templomi esküvő fotózása, mely során a vidám és megható hangulatok váltogatták egymást. Igazán jó érzés volt itt is fotózni Isten szent színe előtt és a virágokkal feldíszített épület kívül és belül is méltó helyett adott az egyházi esküvőhöz.
A lakodalom helyszínére bulizni vágyóan, jóértelemben megkönnyebbülten, no és persze éhesen és szomjasan érkeztünk vissza. Fergeteges hangulat bontakozott ki a teraszon, ahol a vendégfogadás és italozás hamarjában kezdetét vette. Egy esküvői fotózáson minden pillanatot érdemes megörökíteni, hiszen rengeteget mesélnek az arckifejezések. Így tettem én is, kihasználva azokat a nem megrendezett jeleneteket, amelyek fotózása a kötött események szigorú egymásutánja után igazi felüdülés és pezsgő szakmai élvezet. 
Ami ez után következett, annak azért adott egy sorvezetőt a ceremónia mester, vele érdemes és kell is egy esküvői fotósnak kooperálni. Volt vacsora, tánc, játékok, ajándékozás, tombola és mindenféle meglepetés.
Életreszóló élmény volt ez a lakodalom, de ami ez után következett, arra én sem voltam felkészülve, pedig már félszáz esküvői fotózáson vagyok túl. Aznap volt a születésnapom és a pár készült nekem egy aranyos kis köszöntéssel a következő szavakkal: "Van itt velünk valaki, aki ma végig dolgozik a születésnapján, köszöntsük hát Pétert a fotóst!" Kaptam éneklést és tortát is, micsoda nap! Parádé!
Megható pillanat volt és hirtelen eszembe jutott, hogy amikor anno januárban csörgött a telefonom és a felkértek és a dátumot (augusztus 27.) is tisztáztuk, valamiért habozás nélkül igent mondtam. Szerencsére a pár is habozás nélkül igent mondott egymásnak mind a polgári, mind a templomi szertartás alatt! Köszönöm a megtisztelő bizalmat és az örökreszóló élményt!
​​​​​​​Ha ti is pont Veszprémben vagy bárhol az országban szervezitek a nagy napotokat és nincs még fotósotok, vagy netán esküvőtől függetlenül szeretnétek jegyesfotózást vagy egy lazább páros fotózást; akkor keressetek bizalommal szudypeter@gmail.com címen, de az alábbi űrlap kitöltésével is könnyen felvehetitek velem a kapcsolatot! Találkozzunk mihamarabb, az első kávét én állom!
Submit
Thank you!