Alsóőrs Balatonfüred Tihany Gödrös Belső-tó Sajkod
A fenti települések és helyszínek színesítették Balázs portfóliójának hátterét, amikor a Balatonparti portréfotózást végeztük. Az első állomás Alsóőrs kikötő és a szépen rendbehozott környezete. Az öltözéket helyszínenként és annak megfelelően variáltuk, hogy milyen volt a flash. Itt éppen zakó-pólós.

Alsóőrs a Balatonpart egy szerényebb települése, az alábbi pazar portréfotók azonban rácáfolnak erre

A zakó-póló perfekt volt a portréfotózás ezen kikötős high-life stílusához Alsóőrsön

Aztán persze helyszín és pólócsere, no és napszemüveg váltás. A lokáció annyiban változott, hogy a kikötőből átsétáltunk a strandra. Majd' elfelejtettem, hogy ezt a portréfotózást ősszel csináltuk és egész délután isteni fényeink voltak, talán a legideálisabb egy laza kültéri fotografáláshoz.

A balatoni strand is autentikus portréfotózás élményt adott még az őszi naplementében is

Pózolás helyett laza balatonparti séta, ez a recept mindig működik a szabadtéri portréfotózás esetén 

Alsőörs után következett a Balaton egyik fővárosa Balatonfüred. Itt a mólóra ugrottunk ki, ebből tettem ki néhányat az alábbi képsorozatba. A baseball sapka teljesen új stílust kölcsönzött a modellnek, ennek megfelelően a pózokat is ellazáztuk, íme!

Balatonfüred mólója biztosított hangulatos víztükröt és hátteret a portrékhoz

Balatonfüred után az első megállónk már a Tihanyi-félszigeten volt, egészen pontosan a Gödrösről beszélek. Formavilágban, fényviszonyaiban is teljesen más, a fekvése pedig inkább keletinek mondható. Az országutas (ülős) fotózásra senkit nem buzdítok, ilyet csak mindenki saját felelősségére tegyen, de lehetőleg akkor se a nyári szezonban. Mi már ősszel feszegettük a határokat, de ezzel legalább sikerült egyedi és előre nem terevezett módon portréfotókat lődözni.

A Tihanyi-félsziget sokszínűségéről például a jó öreg Gödrös gondoskodik, ezek a portréfotók itt készültek

Tihany Gödrös strand portré hattyúval rögtönzött háttérrel

Gödrös ment, Belső-tó jött. De Tihany azért maradt. Gyakorlatilag kedvenc helyeimre mentünk, így én is felszabadultabban fotózhattam és büszkén kamatoztathattam az ismert placcokat. A balatoni portréfotózás közben be- befigyelt néhány kiránduló emberke, de kutya és hattyú is tiszteletét tette az itt látható fényképeken.

Improvizált portréfotó a tihanyi Gödrösben, senki se próbálja meg nagy forgalom esetén

A Tihany Belső-tó kihagyhatatlan sétálóhely, de portréfotózáshoz is szuper

A tihanyi hajókikötőnél ruhacsere és néhány újabb zsáner portré snitt. A naplemente határozta meg a fények irányát és a napszaknak megfelelő, inkább chillout-os hangulatot.

Tihany kikötő és néhány naplementés portréfotó a vitorlások között

Igazi nyugalom sugárzik erről a portréfotóról, erről gondoskodik a szép park és rendezett sétány, plusz a víz közelsége

18 éves korom óta Sajkod az egyik legkedvesebb balatonparti hely számomra Tihanyban, naná, hogy ezt sem hagytuk ki a ma késő-délutáni, kora esti portré fotózásunkkor. Van itt strand, de kiépített és kevésbé kiépített partmenti sétányból sincs hiány, a naplemente pedig hibátlan módon világítja be Tihanyi-félsziget ezen nyugati oldalát az Aszőfői-öböl irányából. Viszlát Sajkod! Hamarosan találkozunk.

Sajkod a Tihanyi-félsziget legragyogóbb része, mely kevésbé kiépített és portréfotózáshoz ideális naplementés fekvésű

​​​​​​ Ha szingli vagy páros portréfotókra vágytok a Balaton környékén vagy bárhol máshol az országban, keressetek bizalommal szudypeter@gmail.com címen, ám az alábbi űrlap kitöltésével is könnyen felvehetitek velem a kapcsolatot! Találkozzunk mihamarabb, az első kávét én állom!
Submit
Thank you!